Friluftsmat Hajkbomb Äppelkaka
Äta ute
Bra mat att äta ute är ju alltid en hajkbomb
En hajkbomb kan bestå av lite det man har hemma just nu.
Mitt tips, så som jag själv brukar göra, är att basen/grunden alltid består av potatis (som kokas halvmjuk innan).
Sen kan man variera övrig fyllning efter humör (något eller ett par av nedanstående).
- Laxtärningar
- nötfärs (steks innan)
- bacon
- grillkorv, choritzo
- nötkött
- paprika
- majs,
- tomat
- lök (purjo och eller gul lök)
- riven ost
- grillkrydda, salt, peppar, paprikapulver
- olja eller smör
Hacka allt i mindre tärningar eller slantar.
Sen tar man ungefär en meter aluminiumfolie (helst lite tjockare ugnsfolie). Vik folien dubbel och vik sen upp kanterna så det blir som en liten skål (eller som ett tacos-skal).
Häll olja eller lägg smör i botten.
Bland ingredienser och krydda. Lägg ev på lite mer smör på slutet.
Förslut till ett paket, lägg på glöden.
Klart efter ca 15 min (beror på tjocklek på paketen).
Tips på Efterrätt
enkel äppelkaka av smörstekta krossade digestivekex, skivade äpplen och socker och kanel. Och så lite färdig vaniljvisp till det.
eller banan med choklad i folie - en klassiker